4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (2024)

  1. Elektronica
  2. Beste Android TV Box

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023

De beste Android TV boxen bieden oneindig veel mogelijkheden.

De allerbeste Android TV boxkoop is..

4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (6)

Nvidia Shield TV Pro

De Nvidia Shield TV Pro is overduidelijk de beste Android TV box die u op dit moment aan uw televisie kunt koppelen. Met 16 GB opslag en 3 GB werkgeheugen heeft hij voldoende ruimte voor al uw apps en draait hij deze snel. Dankzij zijn krachtige processor is het mogelijk om uw favoriete film te kijken in Ultra HD (4K) met HDR. Als kers op de taart kunt u zelfs deze mediaspeler bedienen met spraakcommando's.

Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (7)

Niet op voorraad? Klik hier voor goede alternatieven.

Er zijn veel manieren om content te streamen naar uw televisie, zoals een Chromecast of een HDMI-kabel. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een Android TV box. Hiermee krijgt u snel een eenvoudig toegang tot uw favoriete films en series, muziek of zelfs lichte games, zonder dat u helemaal een nieuwe smart TV hoeft te kopen.

Het kiezen van een Android TV box kan echter wat lastig zijn, omdat veel van de producten erg op elkaar lijken. Toch zijn er een aantal belangrijke kenmerken waardoor de ene Android TV box boven de ander uitstijgt. Hieronder zetten wij de beste Android TV boxen onder elkaar.

Vergelijk de 4 best geteste Android TV boxen

# Android TV box Beeldscherpte RAM Opslagruimte
1

Nvidia Shield TV Pro Beste Android TV box van 2024

Ultra HD (4K) 3 GB 16 GB Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (9)

Bekijk alle winkels (2)

2

Nokia Streaming Box 8000 Beste koop Android TV box

Ultra HD (4K) 2 GB 8 GB Bekijk prijs

Bekijk alle winkels (4)

3

Xiaomi TV Stick 4K Beste voordelige Android TV box

Ultra HD (4K) 2 GB 8 GB Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (13)

Bekijk alle winkels (2)

4

MXQ Pro Goedkoopste Android TV Box van 2024

Ultra HD (4K) 2 GB 8 GB Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (15)

Beste Android TV boxen van 2024

1. Nvidia Shield TV Pro

Beste Android TV box van 2024

4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (16) Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (17)

Bekijk alle winkels (2)

Beeldscherpte:

Ultra HD (4K)

RAM:

3 GB

Opslagruimte:

16 GB

HDR:

Ja

Dolby Vision:

Ja

Dolby Atmos:

Ja

De Nvidia Shield TV Pro bevat een krachtige processor waarmee u uw favoriete film of serie kunt kijken in Ultra HD (4K) met HDR. Ook games kunnen hierdoor worden gespeeld in de allerbeste kwaliteit.

Met een opslagcapaciteit van 16 GB kunt u hier meer apps en games op installeren dan de andere Android TV boxen uit ons onderzoek. Mocht de 16 GB nog steeds niet genoeg zijn, dan kunt u deze uitbreiden naar bijvoorbeeld 32 GB of nog meer door een USB-stick of externe SSD aan te sluiten.

Hij heeft een werkgeheugen van 3 GB waarmee alle apps en games vloeiend zullen draaien. Een aantal streaming diensten die beschikbaar zijn via deze Android TV Box zijn Netflix, Videoland, YouTube en Spotify.

Tot slot is het ook nog mogelijk om de box aan te sturen met de Android app. U kunt dus vanaf uw Android smartphone alle instellingen aanpassen of apps downloaden op de Nvidia Shield TV. Ook is het mogelijk om hem aan te sturen via spraakbesturing met de afstandsbediening.

De Nvidia Shield TV Pro is wel de duurste Android mediaspeler uit ons onderzoek. Mocht u wat voordeligers zoeken, scroll dan naar beneden voor onze andere aanbevelingen.

Redenen om te kopen

  • Krachtige processor
  • Ultra HD met HDR
  • Afstandsbediening met spraakbediening
  • Uitbreidbare opslagcapaciteit

Redenen om niet te kopen

  • Niet rechtop te zetten zonder standaard
  • Remote gaat soms in slaapstand

Bekijk de Nvidia Shield TV Pro bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (18) Levering binnen één dag. Naar webshop 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (19)Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (20) €230,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (22) €230,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop Bekijk

2. Nokia Streaming Box 8000

Beste koop Android TV box

Bekijk prijs

Bekijk alle winkels (4)

Beeldscherpte:

Ultra HD (4K)

RAM:

2 GB

Opslagruimte:

8 GB

HDR:

Ja

Dolby Vision:

Nee

Dolby Atmos:

Nee

Één van de beste keuzes voor een mediaspeler om uw televisie in een Android smart TV te veranderen is de Nokia Streaming Box 8000. Hij bevat vele functies en de juiste specs om u te laten genieten van alle mogelijkheden die een echte smart TV des tijds te bieden heeft.

Zijn 4K-beeldscherpte zorgt ervoor dat u uw favoriete films en series in de hoogste kwaliteit te zien krijgt. Vanwege zijn HDR-ondersteuning zorgt hij ervoor dat beelden met een hoge helderheid en meer dan een miljard kleuren zijn gemaakt. Dit creëert een nog betere kijkervaring. Enkele apps die deze Android TV box te bieden heeft zijn Disney+, Amazon Prime en Viaplay.

Met 2 GB werkgeheugen heeft u genoeg als u geen gekke dingen op uw televisie doet. Voor het kijken van een film of serie, of het spelen van een lichte game is dit meer dan genoeg. Zijn 8 GB opslagcapaciteit is daarnaast ook voldoende voor de meeste gebruikers.

U heeft voor deze Android TV box geen Wi-Fi nodig, aangezien u hem aan kunt sluiten via een UTP-kabel. Dit zorgt voor een snellere verbinding waardoor uw films en series nog sneller zullen bufferen.

Redenen om te kopen

  • Google Assistant (voor spraakbesturing)
  • Kijken in 4K-kwaliteit
  • DTS ondersteuning voor nóg beter geluid
  • Duidelijke afstandsbediening

Redenen om niet te kopen

  • 8 GB opslagcapaciteit

Bekijk de Nokia Streaming Box 8000 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (26) €90,00 Binnen 2 á 3 dagen bezorgd. Naar webshop Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (28) €99,00 Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd. Naar webshop Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (30) €113,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop Bekijk

3. Xiaomi TV Stick 4K

Beste voordelige Android TV box

4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (32) Bekijk prijs 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (33)

Bekijk alle winkels (2)

Beeldscherpte:

Ultra HD (4K)

RAM:

2 GB

Opslagruimte:

8 GB

HDR:

Ja

Dolby Vision:

Ja

Dolby Atmos:

Ja

Mocht u op zoek zijn naar een wat voordeligere Android TV box, dan kunt u terecht bij de Xiaomi TV Stick 4K. Zoals de naam al zegt, bevat deze een 4K-beelddefinitie waardoor het mogelijk is om met deze mediaspeler films af te spelen in Ultra HD.

Ondanks dat hij maar 2 GB RAM bevat, geven veel gebruikers aan dat deze Android TV box razendsnel werkt. Hij biedt ondersteuning voor veel verschillende apps, waaronder Amazon Prime, HBO MAX en zelfs RTL Gemist.

Mocht uw televisie het ondersteunen, dan kunt u gebruik maken van Dolby Vision voor een nóg betere kleurweergave. Met spraakbesturing kunt u gemakkelijk uw favoriete serie vinden zonder dat u tussen het gigantische aanbod van Netflix hoeft te scrollen, ideaal toch?

De Xiaomi TV Stick is ook beschikbaar in een Full HD-variant voor ongeveer €15 goedkoper.

Redenen om te kopen

  • 4K-beeldscherpte
  • Spraakbesturing
  • Compact design
  • Mooie afstandsbediening
  • Keuze uit veel apps
  • Goede prijs

Redenen om niet te kopen

  • Loopt af en toe vast
  • Opslagcapaciteit is niet uitbreidbaar

Bekijk de Xiaomi TV Stick 4K bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (34) €58,00 Levering binnen één dag. Naar webshop 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (35)Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (36) €63,00 Voor 22:30 besteld? Morgen in huis. Naar webshop Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (38) €67,00 Voor 22:00 besteld, morgen in huis (op werkdagen). Naar webshop Bekijk

4. MXQ Pro

Goedkoopste Android TV Box van 2024

Beeldscherpte:

Ultra HD (4K)

RAM:

2 GB

Opslagruimte:

8 GB

HDR:

Nee

Dolby Vision:

Nee

Dolby Atmos:

Nee

Mocht u echt weinig budget hebben en genoegen neemt met een simpele Android TV box, dan kunt u kiezen voor de MXQ Pro. Voor de gemiddelde gebruiker is deze box alsnog goed genoeg, en is zelfs voor deze lage prijs voorzien van 4K-beeldscherpte.

Met deze Android TV box is het mogelijk om al uw favoriete films, series en sport gratis te kijken met ondertiteling. Hij bevat een Quad core processor waardoor hij razendsnel werkt, en heeft zelfs vele voorgeïnstalleerde apps zoals Kodi en Netflix.

Naast het gebruiken van deze apps is het ook gewoon mogelijk om te surfen op internet, zoals u dat doet op een computer of tablet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld even op Facebook te kijken, een restaurant uit te zoeken of zelfs Instagram te downloaden.

Om hem te verbinden heeft u twee mogelijkheden, via Wi-Fi of met een Ethernet kabel. Wij raden altijd aan om gebruik te maken van de kabel, omdat deze veel hogere internetsnelheden kan halen.

Redenen om te kopen

  • 4K-beeldscherpte
  • Goede afstandsbediening
  • Voordelige koop

Redenen om niet te kopen

  • Matige kwaliteit

Bekijk de MXQ Pro bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (42) €29,00 Levering binnen één dag. Naar webshop 4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (43)Bekijk
4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (44) €39,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop Bekijk

Koopgids: waar op letten tijdens het kopen van een Android TV box?

Het kiezen van een Android TV box blijft een lastige klus. De ene is de ander niet, en door het grote aanbod van boxen tegenwoordig kan het zijn dat u al snel de bomen door het bos niet meer ziet. Wij helpen u uit de brand door in het kort uit te leggen wat belangrijk is in een goede Android TV box.

RAM

Het aantal RAM (werkgeheugen) in een Android TV box zorgt ervoor dat de programma’s snel kunnen draaien. Hoe meer werkgeheugen uw box heeft, des te sneller alles functioneert. Denk hierbij aan het opstarten en downloaden van nieuwe apps, maar ook hoe vloeiend uw beeld is tijdens het kijken van een serie.

Over het algemeen is 2 GB RAM prima om bijna alles op de TV box te doen, maar meer is altijd beter. Een Android TV box is daarnaast ook niet heel duur dus bezuinig hier niet op.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit bepaalt hoeveel apps en games u kunt downloaden. Heeft u dus veel favoriete apps of spelletjes die u op de Android TV box wilt installeren, kies dan voor een model met veel opslagruimte. Over het algemeen zit u met 8 GB wel goed, en raden wij 16 GB aan als u écht veel wilt installeren.

Beeldscherpte

Om te genieten van de beste beelden kiest u voor een Android TV box met 4K-beeldscherpte. Deze zijn wat duurder dan de varianten met Full HD, maar u zult verbaasd zijn van het kwaliteitsverschil. Daarnaast bieden de meeste streaming apps tegenwoordig ook content aan in 4K, dus kies verstandig om te genieten van de beste schermkwaliteit.

Aansluitingen

Het belangrijkste dat een Android TV box moet hebben is een HDMI-poort, maar dat hebben ze gelukkig (bijna) allemaal. Hiermee sluit u hem namelijk met een HDMI-kabel aan op uw televisie. De volgende aansluiting om naar te kijken is de Ethernet-poort. Hierop kunt u een ethernetkabel aansluiten zodat u geen gebruik hoeft te maken van Wi-Fi, aangezien een internetkabel een veel snellere verbinding kan bieden. Ook kunt u kiezen voor een model met USB-ingangen, zodat u bijvoorbeeld een draadloos toetsenbord aan kunt sluiten voor makkelijkere invoer.

Veelgestelde vragen over een Android TV box

Weet u nog niet zeker of u een Android TV box wilt kopen? Wij zetten hieronder nog een aantal veelgestelde vragen neer zodat u nog wat meer informatie kunt opdoen.

Waarom zou ik een Android TV box kopen?

Een Android TV box maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot uw favoriete streaming- en muziekapps, zonder dat u een smart TV nodig heeft. Met de Android TV box voegt u als het ware het Android smart platform toe aan uw huidige televisie, zodat u niet helemaal een smart TV hoeft te kopen om te kunnen genieten van de extra functies.

Hoe sluit ik een Android TV box aan?

Om een Android TV box aan te sluiten heeft u op uw televisie een HDMI-ingang nodig. U kunt een HDMI-kabel trekken van de Android TV box naar de televisie om verbinding te maken. Vervolgens kunt u de afstandsbediening van uw televisie gebruiken om hem op de juiste bron te zetten om de content van de Android TV box te kunnen zien. Gebruik vanaf hier vervolgens de afstandsbediening van de Android TV box om hem te besturen.

Heb ik internet nodig om een Android TV box te gebruiken?

Technisch gezien heeft een Android TV box zelf geen internet nodig om te draaien, maar wel om bijna alle functies uit te voeren. Denk hierbij aan het browsen via Chrome, installeren van een game in de Play Store, of het installeren van de laatste software updates.

Hoe snel moet mijn internet zijn om een Android TV box te gebruiken?

Met een gemiddelde internetsnelheid moet u de meeste functies al kunnen gebruiken. Zo is 5 Mbps al genoeg voor het kijken van een film. Mocht u echt willen streamen in 4K dan heeft u natuurlijk wel een soepelere ervaring met een snellere internetverbinding.

Hoe beoordelen jullie de beste Android TV box?

Om de best geteste Android TV box te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken zoals de beeldscherpte, ram, opslagruimte, hdr, dolby vision, en dolby atmos. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Over de auteur

4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (46)

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer

4 Beste Android TV Boxen (Jun. 2024) - Reviewify (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5692

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.